V New Yorku objavili 149 raných nahrávok Boba Dylana

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 09:14 • 2 min
V New Yorku objavili 149 raných nahrávok Boba Dylana

NEW YORK - Skrytý poklad - 149 raných nahrávok Boba Dylana - objavili v jednom byte v New Yorku. Sú medzi nimi aj doteraz nevydané verzie piesní z troch Dylanových albumov zo 60. a 70. rokov, informovali v stredu miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa novín New York Daily News vznikli nahrávky pri príprave albumov a boli zaznamenané na acetátové gramoplatne. Našli sa v dvoch papierových škatuliach v skrini bytu, ktorý si raz Dylan v New Yorku prenajal. 

 

Acetátové platne, akýsi predchodca štandardných vinylov, sú krehkejšie než bežné platne. Dylan a jeho producent si ich posielali počas práce na konečných verziách albumov Nashville Skyline, Self Portrait a New Morning, povedal novinám hudobný historik Jeff Gold, ktorý mal za úlohu overiť pravosť nahrávok.

 

"Je to bezprecedentné," povedal. "Kvalita zvuku je neuveriteľne vysoká. Sú to prvotné nahrávky, urobené priamo z masteru."

 

Gold, ktorý si kolekciu gramoplatní po overení pravosti nakoniec aj kúpil, povedal, že si väčšinu ponechá a predať plánuje na internete iba zopár z nich. Vzácne kusy ponúkne po 7000 dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona