V New Yorku nakladajú mŕtvoly do chladiarenských vozov vysokozdvižné vozíky

NETKY.SK • 2 Apríl 2020, 16:07 • 2 min
V New Yorku nakladajú mŕtvoly do chladiarenských vozov vysokozdvižné vozíky

New York je vo vojne s novým typom koronavírusu Sars-CoV-2 a zatiaľ prehráva, píše server týždenníka Focus. V nemocniciach už nie je miesto pre tých, ktorí vírusu podľahli. Beznádejne preplnené márnice tak suplujú mraziarenské vozy, do ktorých mŕtve telá nakladajú vysokozdvižné vozíky.

slovakia

left justify in out

"Je to neuveriteľné, ale je to bohužiaľ skutočnosť," komentuje scénu jeden z okoloidúcich pri Brooklynskej nemocnici. "Bože, zmiluj sa nad nami a pomôž nám. Ach, Pane, toto je skutočnosť," dodal týždenníku Focus. 

 

Horor v priamom prenose

Rovnaké scény sa opakujú aj u ďalších zdravotníckych zariadení. Hororová realita sa odohráva na pozadí všedného života. Okolo jazdia autá či autobusy a cestujúci môžu sledovať všetko doslova v priamom prenose.

 

V štáte New York, epicentre koronavírusovej nákazy v Spojených štátoch, sa nedostáva všetkého. Miestami v márniciach počnúc, cez lôžka v nemocniciach, ochranné pomôcky, pľúcne ventilátory a lekármi a zdravotnými sestrami končiac.

V nemocnici Elmhurst v newyorskom Queense pacienti vo vážnom stave ležia na podlahe alebo sa musia posadiť do čakárne pohotovosti a čakať, až sa uvoľní nejaká posteľ.

 

 

Nočná mora aj pre pracovníkov

"Pracujem na pohotovosti už veľmi dlhú dobu, ale teraz zažívam veci, ktoré som si nikdy nedokázal predstaviť," povedal Eric Wei. Šokuje ho to, že mladí a zdraví ľudia nie sú vôbec imúnni proti nákaze.

 

Kongresové centrum pri rieke Hudson sa premenilo na provizórnu nemocnicu s tisíckou lôžok, kam sa presťahujú pacienti, ktorí nie sú nakazení koronavírusom. Uvoľnia sa tak lôžka v zdravotníckych zariadeniach pre infikovaných s pľúcnou chorobou Covid-19. V provizórnej nemocnici sa premenilo aj tenisové centrum vo Flushing Meadows, kde sa koná grandslam US Open.

 

 

S bojom s nákazou má pomôcť aj 80-tisíc lekárov, zdravotných sestier a ošetrovateľov, ktorí sú momentálne na dôchodku.

 

Spojené štáty teraz evidujú najviac nakazených koronavírusom na svete, je ich vyše 200-tisíc. Chorobu Covid-19, ktorú vírus spôsobuje, podľahlo 4500 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies