V New Yorku musia zostať doma všetci, okrem výnimiek

NETKY.SK • 20 Marec 2020, 18:00 • 2 min
V New Yorku musia zostať doma všetci, okrem výnimiek

NEW YORK - Guvernér amerického štátu New York Andrew Cuomo nariadil v piatok zatvorenie všetkých firiem, obchodov a podnikov, ktorých prevádza nie je nevyhnutná, a zakázal všetky zhromaždenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Stupňuje tak opatrenia, ktorými sa snaží zastaviť šírenie smrtiacej pandémie nového koronavírusu. Informáciu priniesla tlačová agentúra AFP.

 

Základné predajne

Fungovať majú iba základné podniky a predajne, ako napríklad lekárne a obchody s potravinami, spresnila tlačová agentúra DPA.

 

Všetky firmy a podniky majú nechať zamestnancov doma, v predchádzajúci deň sa guvernérovo nariadenie týkalo iba 75 percent zamestnancov.

 

 

Guvernér vyhlásil nové opatrenie, pretože v štáte New York dochádza k obrovskému nárastu prípadov nákazy.

Cuomo uviedol, že pokutu dostane každý, kto nariadenie poruší. Upozornil, že nariadenie vstúpi do platnosti v nedeľu večer 22. marca.

 

7 100 prípadov

"Teraz sme všetci v karanténe," povedal novinárom a doplnil, že štát New York "sa zastavil".

 

"Je to najdrastickejšie opatrenie, aké môžeme zaviesť," pokračoval Cuomo na tlačovej konferencii.

 

 

Po týždni prudkého pribúdania prípadov infekcie koronavírusu má v súčasnosti štát New York vyše 7100 potvrdených prípadov, takže zatiaľ je najťažšie postihnutým štátom v USA.

 

Pri oznamovaní aktuálneho počtu nakazených Cuomo poznamenal, že "keď zvýšite počet vykonaných testov, budete mať aj viac pozitívnych prípadov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies