V New Yorku budú dražiť veci amerického exprezidenta Reagana a jeho ženy

NETKY.SK • 23 August 2016, 12:58 • 2 min
V New Yorku budú dražiť veci amerického exprezidenta Reagana a jeho ženy

NEW YORK - V newyorskom aukčnom dome Christie's budú dražiť veci zo súkromnej zbierky bývalého amerického prezidenta Ronalda Reagana a jeho manželky Nancy. Kolekcia, v ktorej je napríklad kus Berlínskeho múra s politikovým podpisom či pár kovbojských čižiem, by mohla podľa odborníkov vyniesť približne dva milióny dolárov (v prepočte približne 1,8 milióna eur).

slovakia

left justify in out

V aukcii je 700 predmetov, ktoré predstavia aj v rámci putovnej výstavy. Tá sa vo štvrtok začne v Chicagu, odkiaľ sa postupne presunie do Dallasu, Atlanty, Los Angeles a New Yorku. Časť predmetov spoločnosť ponúkne v online aukcii, ktorá sa začne 19. septembra. Ostatné si budú môcť záujemcovia osobne vydražiť 21. a 22. septembra.


Spomínaný 63-centimetrový kúsok Berlínskeho múra by mohol podľa odborníkov vyniesť od 10-tisíc do 20-tisíc dolárov (od takmer deväťtisíc do približne 17 700 eur). Celý panel zo steny, ktorá počas studenej vojny rozdeľovala nemeckú metropolu, sa nachádza v Reaganovej knižnici. Uvedené čižmy, ktoré prezident dostal ako dar od amerického herca Rexa Allena, by tiež mohli vydražiť za 20-tisíc dolárov.


Súčasťou kolekcie sú aj šperky a kabelky Nancy Reagan, z ktorých prsteň s diamantmi, zafírmi a rubínmi inšpirovaný vlajkou USA by sa podľa odhadov mohol predať až za osemtisíc dolárov (približne sedemtisíc eur). Záujemcovia si tiež budú môcť kúpiť aj chronometer, ktorý prezident dostal od speváka Franka Sinatru či obrázky, ktoré počas svojho funkčného obdobia v Bielom dome nakreslil. Predmety do dražby darovali správcovia majetku Reaganovcov. Výnos z aukcie poputuje na konto prezidentskej nadácie Ronalda Reagana a do Reaganovej knižnice v Kalifornii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies