V New Jersey sa pretrhla hrádza, zaplavilo tri mestá

NETKY.SK • 30 Október 2012, 12:52 • 2 min
V New Jersey sa pretrhla hrádza, zaplavilo tri mestá

V New Jersey sa pretrhla hrádza, zaplavilo tri mestá - Svet Po prechode hurikánu Sandy sa dnes v severnej časti amerického štátu New Jersey pretrhla hrádza, v dôsledku čoho voda zaplavila tri mestá. Informovala o tom miestna predstaviteľka agentúru Reuter

slovakia

left justify in out

img

Po prechode hurikánu Sandy sa dnes v severnej časti amerického štátu New Jersey pretrhla hrádza, v dôsledku čoho voda zaplavila tri mestá. Informovala o tom miestna predstaviteľka agentúru Reuters.
      Mestá Moonachie, Little Ferry a Carlstadt, ležiace na severozápade metropolitnej oblasti New Yorku, sa ocitli pod vodou siahajúcou do výšky 1,2 až 1,5 metra.
      "Sme v záchrannom režime," povedala zástupkyňa okresu Bergen Jeanne Barattová s tým, že príval vody mestá "zdevastoval". Dosiaľ sa neobjavili správy o obetiach na životoch.
      Pretrhnutie hrádze prišlo po tom, ako "superbúrka" Sandy, ktorá krátko pred prechodom nad východné pobrežie USA zoslabla mierne pod úroveň hurikánu, spôsobila záplavy v častiach New Jersey a v New Yorku, kde namerali až takmer štvormetrové zdvihnutie hladiny mora.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies