V nepokojnej Líbyi je 25 Slovákov, všetci sú v poriadku

NETKY.SK • 21 Február 2011, 08:12 • 2 min
V nepokojnej Líbyi je 25 Slovákov, všetci sú v poriadku

V nepokojnej Líbyi je 25 Slovákov, všetci sú v poriadku

slovakia

left justify in out

img

V Líbyi sa v súčasnosti nachádza najmenej 25 slovenských občanov, všetci sú v poriadku a v kontakte so slovenskými úradmi. V súvislosti s krvavými protivládnymi nepokojmi v Líbyi to dnes uviedol hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Ľuboš Schwarzbacher.
      "Všetci 25 slovenskí občania, o ktorých vieme, že sa v Líbyi v týchto dňoch nachádzajú, sú v poriadku a sme s nimi v kontakte. Samozrejme, nemôžme vylúčiť, že ich je tam viac," povedal hovorca pre TASR.
      Ministerstvo vyzýva prípadných ďalších Slovákov v severoafrickej krajine alebo ich rodinných príslušníkov, či známych na Slovensku, aby vyplnili kontaktný registračný formulár na webovej stránke www.mzv.sk. V prípade zhoršovania situácie sa tak bude môcť s nimi spojiť zastupiteľský úrad.
      Rezort diplomacie už v piatok vydal odporúčanie, aby slovenskí občania v súčasnosti necestovali do východných oblastí Líbye, kde dochádza k protivládnym demonštráciám.
      Predovšetkým v meste Benghází sa odohrávajú násilné nepokoje, ktoré si podľa svedkov vyžiadali desiatky mŕtvych.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies