V Nepále zachránili ďalších 50 turistov, bezpečí je aj skupina siedmich Čechov

NETKY.SK • 18 Október 2014, 14:26 • 2 min
V Nepále zachránili ďalších 50 turistov, bezpečí je aj skupina siedmich Čechov

KÁTHMANDU - Najmenej 50 cestovateľov zachránili najnovšie v okrese Manang v strednom Nepále po tom, čo utorková prudká snehová víchrica usmrtila minimálne 29 turistov, informovali dnes podľa agentúry DPA zodpovedné miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Celkový počet osôb zachránených po silnej fujavici sa touto záchrannou operáciou zvýšil na 390, desiatky ľudí sú však stále nezvestné.
      

Administratívny šéf susedného okresu Lamdžung uviedol, že tamojší záchranný tím previezol z Manangu letecky 49 turistov a jedného nepálskeho sprievodcu.
      

"Z rôznych dedín, kde boli uviaznutí, bolo zachránených dovedna 50 turistov, z ktorých je väčšina Izraelčanov. Všetci sú v bezpečí a bez zranení," povedal lamdžunský predstaviteľ.
     

Podľa doterajších správ sa prerušil a stratil kontakt s desiatkami turistov v horách okresu Dolpa na západe Nepálu, avšak šéf okresného úradu Dolpy tvrdí, že takéto informácie nemá.
      

Český rozhlas medzitým oznámil, že v bezpečí je aj skupina siedmich Čechov, ktorých odrezala v Himalájach od okolitého sveta lavína. Tamojším záchranárom sa ich podarilo pomocou vrtuľníkov evakuovať.
      

Snehová víchrica, ktorá sa v utorok prehnala okresmi Manang a Mustang v horách severného Nepálu, bola dôsledkom cyklónu Hudhud v susednej Indii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies