V Nepále sú pod lavínami stále stovky ľudských tiel

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 10:33 • 2 min
V Nepále sú pod lavínami stále stovky ľudských tiel

KÁTHMANDU - Na horských svahoch v Nepále sú podľa miestnych predstaviteľov stále roztrúsené časti ľudských tiel. Predpokladá sa, že až do 300 ľudí, v mnohých prípadoch cudzincov, je tam ešte pochovaných pod lavínami, ktoré vyvolalo zničujúce aprílové zemetrasenie.

slovakia

left justify in out

V okolí obce Langtang asi 60 kilometrov od Káthmandu záchranári v stredu objavili šesť tiel, avšak operáciu komplikuje zlé počasie, uviedol zástupca okresnej samosprávy Gautam Rimal. Okolo 100 tiel v oblasti našli už v sobotu a nedeľu a Rimal pôvodne povedal, že zasypaných je tam približne 120 ďalších. Vo štvrtok však uviedol, že by ich mohol byť až 300 vrátane 110 cudzincov. "Sú tam roztrúsené časti tiel, zlomené končatiny a kusy mäsa," povedal.

 

 

Podľa nepálskej vlády si zemetrasenie z 25. apríla vyžiadalo najmenej 7 759 obetí a viac než 16 000 zranených. Langtang je turistický región severne od Káthmandu, ktorý zasiahli veľké lavíny a zosuvy pôdy. Obec, kde často prebývali turisti, bola zrovnaná so zemou, nie je však jasné, koľko ľudí sa tam v čase nešťastia nachádzalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies