V Nepále sa stratil Slovák

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 18:14 • 2 min
V Nepále sa stratil Slovák

BRATISLAVA/KÁTHMANDU - Miestne úrady v Nepále vedú pátranie po slovenskom občanovi. Pre TASR to potvrdil hovorca ministerstva zahraničných vecí Boris Gandel.

slovakia

left justify in out

Ako pokračoval, mladý Slovák zmizol ešte 20. apríla. Stratil sa vo výške 4500 metrov v regióne Mount Everestu v Himalájach. V piatok (25. 4.) aj dnes po ňom pátrala helikoptéra. Na jej palube bol aj syn honorárneho konzula SR v Káthmandu, ktorý prevzal osobný majetok, peniaze a dokumenty, ktoré sa našli v izbe nezvestného mladíka.
      

Lokalizácia jeho mobilu nie je zatiaľ úspešná. Podľa Gandela mobil zvoní, nikto ho však nedvíha.
      

Slovenský zastupiteľský úrad (ZÚ) v Naí Dillí, ktorý je od začiatku prípadu maximálne súčinný s nepálskymi úradmi, požiadal české veľvyslanectvo v Indii o asistenciu s využitím zastúpenia ČR v Nepále. "Zastupiteľský úrad je v kontakte s rodinou nášho občana aj s honorárnym konzulátom SR Káthmandu," podčiarkol Gandel.
      

Mladík je v Nepále už tretíkrát. Tentoraz tam zavítal na svojej ceste okolo sveta, ktorú absolvuje na bicykli.
      

Gandel rovnako potvrdil, že pred cestou nevyplnil dobrovoľný registračný formulár na stránke ministerstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona