V nemocnici zomrel páchateľ masakry v Srbsku

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 14:45 • 2 min
V nemocnici zomrel páchateľ masakry v Srbsku

MLADENOVAC - Páchateľ utorkovej masakry pri srbskom meste Mladenovac, 60-ročný Ljubiša Bogdanovič, zomrel dnes popoludní v belehradskej nemocnici. Informoval o tom denník Blic na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Bogdanovič, ktorý zastreli šesť mužov, šesť žien a jedno dvojročné dieťa a následne obrátil zbraň proti sebe, podľahol svojim zraneniam po dvoch dňoch v kóme dnes presne o 14.00 h.

Bogdanovič v utorok zhruba o 4.40 h ráno v dedine Velika Ivanča postrelil najprv svoju manželku, následne strelami do hlavy zabil svoju 83-ročnú matku a 42-ročného syna Branka. Potom sa vybral do domov susedov, ktorí boli súčasne aj jeho blízkymi príbuznými. V piatich domoch postupne popravil 11 ľudí vrátane mladého manželského páru a ich dvojročného syna. Väčšinu obetí zabil v spánku ranami do hlavy. Dvere na domoch boli vo väčšine prípadov otvorené, keďže išlo o rodinnú zástavbu, píšu médiá.

Samotný strelec sa po príchode polície, ktorú privolala jeho ťažko zranená manželka, pokúsil o samovraždu. Ak by polícia nedorazila, pravdepodobne by pokračoval vo vraždení, keďže sa domov vrátil len po muníciu a pred ďalším domom ho zastavila len zatvorená brána.

Motív najhoršej masakry v novodobej histórii nebol bezprostredne známy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona