V nemocnici v Komárne sa narodilo viac chlapcov ako dievčat

NETKY.SK • 10 Január 2023, 16:00 • 2 min
V nemocnici v Komárne sa narodilo viac chlapcov ako dievčat

KOMÁRNO - V Nemocnici Agel Komárno sa v uplynulom roku narodilo 816 bábätiek. Z celkového počtu novorodeniatok bolo 436 chlapcov a 380 dievčat, informoval primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia nemocnice Mamoun Amr.

slovakia

left justify in out

V piatich prípadoch si odviezli rodičia z pôrodnice dvojičky. Rok 2022 znamenal uvoľnenie aj v počte mamičiek s novým koronavírusom, tieto prípady sa vyskytli už len sporadicky. Najmladšia rodička mala 15 rokov, najstaršia 45 rokov. Najobľúbenejšími dievčenskými menami boli v minulom roku v komárňanskej pôrodnici Sofia, Lara, Emma, Liza, Zoé, Nela, Amira, Maja. Medzi chlapčenskými menami prevládali Šimon, Márk, Dávid, Viktor, Tomáš, Ármin, Oliver. Objavili sa však aj zriedkavé a nezvyčajné mená, ako sú Norina, Loarina, Aurora, Nikita, Azra, Elizabell, Dália Mandi, Ariadne, Selin. Pre chlapcov dali mamičky aj zriedkavé mená Aizaiah, Zion, Nathan, Miran, Arda, Armel, Harry, Emett, Otis, Kende. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies