V nemocnici sa starajú o smrteľne chorého chlapčeka: Napriek tomu dostávajú vyhrážky - aj smrťou!

NETKY.SK • 23 Júl 2017, 10:55 • 2 min
V nemocnici sa starajú o smrteľne chorého chlapčeka: Napriek tomu dostávajú  vyhrážky - aj smrťou!

LONDÝN - Personál londýnskej nemocnice, kde je hospitalizovaný smrteľne chorý chlapček Charlie Gard, dostávajú anonymné listy a dokonca aj vyhrážky smrťou.

slovakia

left justify in out

Vo svojom vyhlásení o tom v sobotu informovala Mary MacLeodová, riaditeľka londýnskej detskej nemocnice Great Ormond Street Hospital. Podľa agentúry DPA dodala, že obťažovaniu a vyhrážkam sú vystavení aj návštevníci, ktorí do nemocnice prichádzajú za chorými deťmi.

 

Britský súd by mal na budúci týždeň rozhodnúť, či sa Charlie bude môcť podrobiť liečbe v USA. V Londýne ho tento týždeň vyšetril americký lekár Dr. Michio Hirano, špecializujúci sa na liečbu zriedkavých genetických ochorení. Uviedol, že Charlieho zdravotný stav sa podstatne zlepšil, ak by v USA dostal špecializovanú liečbu. Londýnski špecialisti však tvrdia, že ide o experimentálnu liečbu, ktorá chlapčekovi nepomôže.

 

Charlie Gard sa narodil v auguste minulého roka s vážnym genetickým ochorením známym pod skratkou MDDS, čo je choroba na mitochondriálnej úrovni DNA. Chlapcovi spôsobuje slabosť svalov a poškodenie mozgu. Dýchať môže len s pomocou prístrojov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies