V nemocnici ošetrili 18 ľudí, ktorí z horúčav skolabovali

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 13:49 • 2 min
V nemocnici ošetrili 18 ľudí, ktorí z horúčav skolabovali

TRENČÍN – Vo Fakultnej nemocnici Trenčín do dnešného dňa ošetrili 18 ľudí, ktorí mali problémy pre vysoké horúčavy. „Väčšinou išlo o dehydratáciu organizmu z dôvodu nízkeho príjmu tekutín, prehriatie organizmu a problémy so srdcom.

slovakia

left justify in out

"Pri geriatrických pacientoch ide takmer vždy o kombináciu s inými závažnými diagnózami, preto lekár nemôže u každého pacienta jednoznačne určiť ako príčinu kolapsu letné horúčavy,“ informoval hovorca nemocnice Eugen Finkei. Ako prevenciu proti kolapsom odporúča piť dostatočné množstvo tekutín, nezabúdať na pokrývku hlavy či vyhýbať sa ťažkým jedlám.

Mestský úrad v Trenčíne zatiaľ neplánuje plošnú úpravu pracovného času pre všetkých zamestnancov. „Individuálna úprava pracovného času pre zamestnancov, ktorí nepracujú v klimatizovaných priestoroch, je možná po vzájomnej dohode s vedúcimi útvarov,“ uviedla hovorkyňa mesta Erika Ságová.

Trenčania sa budú môcť schladiť na letnom kúpalisku, ktoré svoje brány otvorí 29. júna. Kúpalisko by malo byť otvorené do 1. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies