Ukrajinu v Nemecku umlčali a schválili výstavbu Nord Stream-2

NETKY.SK • 24 Júl 2019, 08:16 • 2 min
Ukrajinu v Nemecku umlčali a schválili výstavbu Nord Stream-2

Koncom tohto roka Rusko plánuje spustenie plynovodu Nord Sream-2, ktorý obchádza ukrajinské územie, a preto sa v Kyjeve postavili proti jeho výstavbe. Obávajú sa totiž, že ich prepravný systém plynu nebude žiadaný. Ukrajina sa zároveň snaží Európu presvedčiť, že plynovod sa pre ňu stane energetickou pascou.

slovakia

left justify in out

V Európe majú však na túto záležitosť iný názor a nebudú zohľadňovať názor Ukrajiny. Nemecký polotik Ronald Pofalla označil Nord Sream-2 za najvýhodnejší spôsob dodávky zemného plynu do Európy z hľadiska ekológie a financií.

 

„Ak sa do roku 2038 vzdáme uhlia, potom je Nord Stream-2 jednoducho potrebný, pretože v tomto prípade budeme potrebovať ďalšie zdroje energie. A do úvahy pripadá len plyn. V blízkej budúcnosti budeme potrebovať ďalšie zásoby plynu a nemeckej spoločnosti môžeme zaručiť ich dodávku, aby bola ekologicky a ekonomicky prijateľná, iba ruským plynovodom,“ vyhlásil Pofalla.

 

Poznamenal, že napriek všetkým pokusom niektorých európskych krajín zabrániť realizácii projektu, Rusko túto záležitosť dokončí. Pofalla dodal, že Európska únia by mala začať uvažovať o zrušení sankcií voči Rusku. „Škodí to v prvom rade záujmom našej krajiny“.

 

Pofalla podporil aj šéf rakúskej spoločnosti OMV Rainer Seele, ktorý uviedol, že odmietnutie plynovodu Nord Stream-2 bude mať za následok vysoké ceny plynu pre európskych spotrebiteľov.     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies