V Nemecku zatkli dvojitého agenta, ktorý špehoval v prospech USA

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 11:14 • 2 min
V Nemecku zatkli dvojitého agenta, ktorý špehoval v prospech USA

BERLÍN - Nemecké úrady zatkli pracovníka zahraničnej rozviedky BND pre podozrenia, že vykonával špionáž v prospech Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

V piatok o tom s odvolaním sa na dvoch miestnych politikov informuje tlačová agentúra Reuters. Zatknutie potvrdila aj miestna prokuratúra, ktorá však k prípadu neposkytla ďalšie podrobnosti. Škandál môže mať negatívny dopad na napäté nemecko-americké vzťahy, ktoré sa zhoršili po prevalení odpočúvania nemeckej kancelárky Angely Merkelovej zo strany americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA).

Kauzu okolo masového sledovania komunikácie miliónov Američanov zo strany americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) odhalil jej bývalý spolupracovník Edward Snowden, ktorý neskôr dostal azyl v Rusku. Jeho informácie zverejnil dnes už bývalý komentátor britského denníka The Guardian Glenn Greenwald. Podľa nich USA ilegálne sledovali viaceré európske vlády, ich lídrov vrátane nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, ale i milióny bežných občanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona