V Nemecku zatkli dvoch podozrivých podporovateľov Islamského štátu

NETKY.SK • 12 November 2014, 10:21 • 2 min
V Nemecku zatkli dvoch podozrivých podporovateľov Islamského štátu

BERLÍN - Nemecká prokuratúra zadržala dvoch podozrivých podporovateľov organizácie Islamský štát (IS) a sýrskych povstaleckých skupín Ahrár aš-Šám a Džund aš-Šám.

slovakia

left justify in out

Nemecká spolková prokuratúra podľa tlačovej agentúry AP uviedla, že dvojicu mužov zatkla dnes v oblasti mesta Kolín nad Rýnom.  Jedného podozrivého, identifikovaného ako 58-ročného pakistanského občana Mírzu Tamúra B., vzali do väzby pre obvinenia, že pomáhal s prepravou dvoch bojovníkov z Nemecka k džihádistickým skupinám v Sýrii a že poskytol 3200 eur i vozidlo.
      

Druhým zadržaným je 31-ročný Nemec, identifikovaný v súlade s nemeckými zákonmi o zachovaní súkromia iba ako Kais B.O. Zatkli ho za údajné nábory bojovníkov pre teroristické skupiny, ktoré robil od roku 2013. Prokuratúra uviedla, že na jeho podnet sa k teroristickým skupinám v Sýrii pripojili traja muži.

 

Polícia podnikla razie v domoch ďalších šiestich podozrivých komplicov v západnom Nemecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona