V Nemecku zatkli dvoch podozrivých islamských extrémistov zo Sýrie

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 11:37 • 2 min
V Nemecku zatkli dvoch podozrivých islamských extrémistov zo Sýrie

BERLÍN - Nemecké úrady zatkli dvoch podozrivých islamských extrémistov, jeden z nich spravoval pre militantnú organizáciu Islamský štát (IS) strategicky významnú priehradu na východe Sýrie.

slovakia

left justify in out

Dvoch sýrskych štátnych príslušníkov zatkli minulý týždeň v Berlíne a v neďalekej spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko.

 

Mužov identifikovala prokuratúra iba ako 30-ročného Abdulmalka A. a 23-ročného Mousu H.A., ako to nariaďujú nemecké zákony na ochranu súkromia, približuje agentúra AP.

 

Prokuratúra v dnešnom oznámení napísala, že obaja muži sa v roku 2012 pridali k teroristickej organizácii Front an-Nusra, s ktorou bojovali proti sýrskej vláde.

 

Abdulmalk A. údajne velil jednotke bojovníkov vo východnej Sýrii a spáchal vojnový zločin, keď v roku 2013 zabil zajatého vojaka sýrskej armády.

 

Podľa prokuratúry sa Abdulmalk A. v polovici roka 2013 pripojil k Islamskému štátu a ten ho poveril dohľadom nad priehradou na rieke Eufrat neďaleko mesta Tabka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona