V Nemecku zahynulo pre búrky sedem ľudí, vlaky na severe ešte budú meškať

NETKY.SK • 29 Október 2013, 08:48 • 2 min
V Nemecku zahynulo pre búrky sedem ľudí, vlaky na severe ešte budú meškať

HAMBURG/KIEL - Najmenej sedem ľudí prišlo v Nemecku o život pri prvých veľkých jesenných búrkach, ktoré spôsobila búrková níž Christian. V severnej Európe bolo celkovo 14 obetí, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Nemecké železnice oznámili, že aj počas dnešného dňa treba na severe Nemecka rátať s výpadkami spojení a meškaním vlakov. Okrem iného zrušili vlaky medzi Kielom a Flensburgom, ako aj medzi Neumünsterom a Flensburgom. Železnice nasadili náhradné autobusy. V Hamburgu prestali premávať niektoré električky.

V Šlezvicku-Holštajnsku zrušili vyučovanie na mnohých školách, medzi nimi aj na všetkých štátnych školách vo Flensburgu - vrátane univerzity - a v kraji Nordfriesland. Celkovo sa však situácia na severe Nemecka upokojila. V spolkových krajinách Šlezvicko-Holštajnsko a Meklenbursko-Predpomoransko nedošlo k búrkovým záplavám, zostal ušetrený aj Hamburg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies