V Nemecku zadržali tínedžera, ktorý zrejme odpaľoval nálože v Herdecke

NETKY.SK • 20 August 2016, 17:53 • 2 min
V Nemecku zadržali tínedžera, ktorý zrejme odpaľoval nálože v Herdecke

HERDECKE - Nemecká polícia zadržala v noci nadnes 18-ročného mladíka, ktorému pripisuje zodpovednosť za explózie viacerých náloží v meste Herdecke v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak iba krátko po tom, čo mestom otriasla detonácie ďalšej nálože, a to za miestnym gymnáziom. Výbuch poškodil fasádu a núdzový východ vzdelávacieho zariadenia, pričom rozbil aj okenné tabule.

 

Zadržaný tínedžer z Wittenu, ktorého našli muži zákona v okolí dejiska výbuchu, je dôvodne podozrivý nielen z nočnej explózie, ale možno aj z ďalších deliktov. Podľa informácií internetového vydania denníka Bild ide o niekdajšieho študenta herdeckého gymnázia.

 

Zatiaľ neznáma osoba dokázala od marca opakovane odpáliť nálože v spomínanom nemeckom meste. Terčom útokov boli viaceré kontajnery s komunálnym odpadom, papierom i šatstvom.

 

Najnebezpečnejšou akciou bolo však júlové odpálenie rúrkovej bomby umiestnenej v kmeni 25 metrov vysokého platanu.

 

Osudnou sa mladíkovi zrejme stalo odpálenie celkove deviatej nálože, pretože kriminalisti už takpovediac čakali na jeho ďalší čin. Predtým sa však páchateľa nedarilo klasickými metódami vypátrať, pretože pri výrobe náloží nezanechal ani najmenšie stopy.

 

Až výsluchy zadržaného ukážu, či polícia zadržala skutočne osobu zodpovednú za všetky explózie v Herdecke.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies