V Nemecku zadržali päť osôb podozrivých z členstva v skupine, ktorá útočí na ubytovne utečencov

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 16:46 • 2 min
V Nemecku zadržali päť osôb podozrivých z členstva v skupine, ktorá útočí na ubytovne utečencov

BERLÍN - Päť osôb zadržali dnes nemecké úrady pre podozrenie zo založenia krajne pravicovej teroristickej skupiny, ktorá útočila na ubytovne utečencov a ďalšie pre nich určené zariadenia. Oznámila to nemecká prokuratúra, ktorú cituje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Skupina s názvom "Gruppe Freital" dostala meno podľa predmestia Drážďan na východe Nemecka. Oblasť bola dejiskom eskalácie protiimigračných protestov a ďalších incidentov z neznášanlivosti. Skupinu založili vlani v júli alebo o niečo skôr, uviedla spolková prokuratúra.

 

Polícia počas razie prehľadala niekoľko domov v spolkovej krajine Sasko. Vyšetrovatelia zadržali spolu päť podozrivých nemeckých občanov, štyroch mužov a ženu, vo veku 18-39 rokov. Skupina podľa vyhlásenia prokuratúry vlastnila vyše 100 rôznych typov delobuchov z Čiech. Okrem členstva v teroristickej skupine sú zadržaní podozriví z trestných činov: pokusu o vraždu, ublíženia na zdraví a ďalších.

 

Skupina pravdepodobne stojí za troma útokmi z vlaňajšieho septembra a októbra - terčom dvoch z nich sa stali domy pre utečencov vo Freitale a ďalším ubytovacie zariadenie v Drážďancoch.

Vo väzbe sa už nachádzajú traja ďalší muži, medzi ktorými sú aj dvaja údajní vodcovia tejto skupiny. Vyšetrovatelia ich podozrievajú zo spoluzaloženia skupiny "Gruppe Freital". Počet pravicovo motivovaných útokov v Nemecku vzrástol v uplynulom roku po tom, ako sa krajina stala cieľom vyše milióna migrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona