V Nemecku zadržali lekára, ktorý pomohol s náborom samovražedného atentátnika

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 17:32 • 2 min
V Nemecku zadržali lekára, ktorý pomohol s náborom samovražedného atentátnika

BERLÍN - Tridsaťtriročného nemeckého lekára, ktorý je podozrivý z náboru dobrovoľníkov pre džihádistov z tzv. Islamského štátu (IS), zadržali v stredu v Berlíne.

slovakia

left justify in out

Lekár podľa dnešných informácií prokuratúry v Karlsruhe a Krajinského kriminálneho úradu Bádenska-Württemberska prispel propagandistickými videozáznamami k radikalizácii 24-ročného duševne postihnutého a psychicky labilného mladého muža a v októbri 2014 zorganizoval jeho vycestovanie z Nemecka. Ten spáchal 18. mája 2015 v mene IS samovražedný teroristický útok na severe Iraku, ktorý si vyžiadal životy najmenej 12 príslušníkov irackých ozbrojených síl.

 

Lekára zadržali v jeho bydlisku príslušníci špeciálneho policajného útvaru, ktorí tiež zhabali mobilné telefóny, rôzne písomnosti, elektronické nosiče, ako aj ďalekohľad vhodný i na použitie so zbraňou. Domové prehliadky sa uskutočnili nielen v lekárovom bydlisku, ale aj na troch iných miestach.

 

Predmetom vyšetrovania je teraz okrem iného aj to, do akej miery si lekár zámerne vytipoval labilného mladého muža ako budúceho samovražedného atentátnika.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies