Vyšetrovanie vraždy Veroniky z Vtáčkoviec: V Nemecku zadržali podozrivého Gréka

NETKY.SK • 24 Január 2017, 12:45 • 2 min
Vyšetrovanie vraždy Veroniky z Vtáčkoviec: V Nemecku zadržali podozrivého Gréka

PREŠOV – Zo zločinu vraždy mladej ženy Veroniky Mitaľovej z Vtáčkoviec (okres Košice–okolie), ku ktorej došlo v lete minulého roku, je obvinený jej bývalý partner Michail Ch. Ako dnes na tlačovej besede informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Dušan Sabol, obvinený je gréckeho pôvodu, žil však v Nemecku, kde ho aj zatkli.

slovakia

left justify in out

Tamojší sudca dňa 19. januára rozhodol o jeho vzatí do väzby. Slovenské orgány požiadali o vydanie obvineného na trestné stíhanie na územie Slovenskej republiky. Pokiaľ sa mu skutok dokáže, podľa našich zákonov mu hrozí trest 20 až 25 rokov alebo výnimočný trest odňatia slobody na doživotie.

 

„Dňa 19. 1. 2017, teda v uplynulom týždni, došlo na území Nemeckej spolkovej republiky na základe európskeho zatýkacieho rozkazu k zatknutiu 31-ročného gréckeho občana Michaila Ch., ktorý je vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove od októbra 2016 stíhaný za obzvlášť závažný zločin vraždy. Obeťou skutku bola bývalá družka obvineného, 27-ročná Veronika Mitaľová,“ informoval Sabol.

 

img

 

Zatknutie obvineného bolo podľa vyjadrenia prešovského krajského policajného riaditeľa koordinované a zúčastnili sa na ňom nemecké a slovenské justičné a policajné zložky, na ďalších úkonoch participoval aj slovenský policajný pridelenec v Nemecku.

 

„Pri týchto úkonoch boli zaistené ďalšie relevantné dôkazy, ktoré budú podrobené detailnejšej analýze. Príprava uvedených úkonov bola dlhodobá a s ich realizáciou sa začalo ihneď po spáchaní skutku, ako aj po vznesení obvinenia gréckemu občanovi. Príprava v sebe zahrňovala informácie o mieste, pobyte a spôsobe života obvineného v Nemecku,“ doplnil Sabol.

 

Keďže prípad je stále v štádiu vyšetrovania a naďalej prebiehajú procesné úkony, kriminalisti nemôžu zverejniť všetky zistené informácie. „Otázky motívu, pohnútky páchateľa, ako aj ďalšie okolnosti skutku budú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ povedal Sabol.

 

O prípade bolo známe toľko, že mladá žena vyšla v noci z domu svojich rodičov von iba v nočnej košeli a papučiach, pričom mala pri sebe mobilný telefón. Sabol dnes doplnil, že k vražde došlo v presne nezistenom čase zo dňa 7. 8. na 8. 8. 2016, išlo o úmyselný trestný čin. Telo nebohej bolo nájdené 8. 8. 2016 v čase okolo 21.00 h v katastri obce Varhaňovce v okrese Prešov v blízkosti vodojemu neďaleko Vtáčkoviec. Smrteľnou ranou mala byť zasiahnutá oblasť záhlavia.

 

Sabol pripomenul, že obvinený Michail Ch. má so zavraždenou Veronikou sedemročného syna, ktorý žil viac ako rok s otcom v Nemecku napriek tomu, že bol úradne zverený do starostlivosti matky. Istý čas partneri žili aj na Slovensku. Ich syn sa v súčasnosti nachádza na území Nemecka, o tomto fakte sú slovenské orgány sociálnej kurately informované.

 

img

 

V Prešovskom kraji sa vlani stalo päť vrážd, z toho štyri boli objasnené. Prípad Veroniky Mitaľovej je posledným v rade, na ktorom kriminalisti ešte pracujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies