V Nemecku zadržali 2 amatérskych pyrotechnikov: Doma mali vyše 150 kg pyrotechniky

NETKY.SK • 4 Január 2017, 08:34 • 2 min
V Nemecku zadržali 2 amatérskych pyrotechnikov: Doma mali vyše 150 kg pyrotechniky

KAISERSLAUTERN/KUSEL - Pre podozrenie z plánovania odpálenia trhaviny počas silvestrovskej noci zadržala nemecká polícia 18-ročného mladíka z okresu Kusel v spolkovej krajine Porýnie-Falcko, ako aj 24-ročného muža zo Severného Porýnia-Vestfálska.

slovakia

left justify in out

Obaja podozriví, na ktorých uvalili vyšetrovaciu väzbu, popierajú akúkoľvek vinu označujúc sa za osoby, ktoré sa vo voľnom čase zaoberajú pyrotechnikou a patria do tejto scény.

Prípadný islamistický motív polícia už vylúčila, skúma však, či uväznení nepatria medzi pravicových extrémistov, informovalo internetové vydanie denníka Bild.

Pri domových prehliadkach, ktoré sa uskutočnili v bydliskách podozrivých, zaistili príslušníci bezpečnostných zložiek celkove viac ako 150 kg pyrotechnického materiálu, a to sčasti nepovoleným spôsobom získané a sčasti nepovoleným spôsobom vyrobené látky tohto charakteru. Časť nálezu už policajní pyrotechnici zneškodnili.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies