V Nemecku začali pre možné podvody pri emisných testoch vyšetrovať aj Porsche

NETKY.SK • 9 December 2016, 08:36 • 2 min
V Nemecku začali pre možné podvody pri emisných testoch vyšetrovať aj Porsche

BERLÍN - Po Volkswagene vyšetrujú v Nemecku z možného zavádzania pri emisných testoch aj jeho divíziu športových vozidiel Porsche. To je ďalšia nepríjemná správa pre Volkswagen, ktorý by sa z 15-mesiacov trvajúceho emisného škandálu rád už posunul ďalej.

slovakia

left justify in out

Nemecký Spolkový úrad pre automobilovú dopravu (KBA) dnes oznámil, že začal vyšetrovanie, či aj firma Porsche nepoužívala problematický softvér manipulujúci s emisnými testami. Vyšetrovanie môže byť zvlášť nepríjemné pre súčasného šéfa VW Matthiasa Müllera, ktorý pred prevzatím vedenia VW viedol práve divíziu Porsche.

 

KBA oznámil, že preveruje, či firma Porsche nenamontovala do áut softvér, ktorý dokáže rozlíšiť, či auto podstupuje emisné testy a v takom prípade prepne do režimu, v rámci ktorého vypúšťa menej emisií než počas bežnej premávky na ceste. Podobné vyšetrovanie už KBA uskutočňuje voči divízii Volkswagenu Audi. Tá dodáva pre Porsche naftové motory.

 

Nemecký týždenník WirtschaftsWoche uviedol, že nemenované zdroje z Porsche upozornili ministerstvo dopravy na údajné podvody. Podľa správy niektoré autá Porsche dokážu na základe (nedostatočných) pohybov volantu rozlíšiť, že sú v procese testovania. Podobné vyšetrovanie úrady spustili v novembri aj voči spoločnosti Audi, dodal týždenník. Hovorca Porsche ale odmietol, že by autá tejto značky takýmto spôsobom detekovali testovaciu fázu. Zároveň uviedol, že firma na vyšetrovaní v plnej miere spolupracuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies