V Nemecku začal proces s mužom, ktorý na internete propagoval IS

NETKY.SK • 3 November 2016, 18:32 • 2 min
V Nemecku začal proces s mužom, ktorý na internete propagoval IS

FRANKFURT NAD MOHANOM - Priznaním obžalovaného 33-ročného muža sa dnes v nemeckom Frankfurte nad Mohanom začal proces, v ktorom niekdajší príslušník Bundeswehru na dobu určitú čelí žalobe z internetovej propagandy džihádistov z Islamského štátu.

slovakia

left justify in out

Podľa vlastných slov sa po rozpade manželstva dostal do úplne nesprávnych kruhov a nechal sa naverbovať extrémistami, pretože je charakterovo slabým človekom, ktorý ľahko podľahne vábeniu výmenou za chválospevy, vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA.


Muž v priebehu dvoch mesiacov zverejnil prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí okrem iného fotografie a videozáznamy popravy homosexuálne orientovaných osôb džihádistami z IS. Pochybnosti o údajnom priateľovi z IS v ňom vraj vyvolalo až velebenie filmu o upálení zostreleného jordánskeho pilota zaživa. Toto súdne konanie by malo pokračovať ešte najmenej dva dni.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies