V Nemecku za posledný rok prudko zdražela oceľ

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 13:30 • 2 min
V Nemecku za posledný rok prudko zdražela oceľ

DÜSSELDORF - Nemecké kovospracujúce firmy sa sťažujú na výrazný rast ceny ocele a dlhé dodacie lehoty niektorých jej druhov.

slovakia

left justify in out

Cena tony širokopásovej ocele za posledných dvanásť mesiacov vzrástla z 330 na 570 eur. Dnes o tom informovalo Hospodárske združenie oceľ a spracovanie kovov (WSM) v Düsseldorfe.

 

Rast ceny ocele súvisí so zdražením železnej rudy a koksu na svetovom trhu. Trend je všeobecný a kovospracujúce podniky len ťažko nachádzajú dodávateľov, ktorí majú pre ne ešte prijateľné ceny.

 

Na niektoré oceľové produkty, napríklad pozinkované plechy, musia spracovateľské firmy čakať mesiace a vyskytujú sa problémy s ich získaním.

 

Spracovateľské podniky sa obávajú, že antidumpingové opatrenia Európskej únie môžu situáciu v blízkej budúcnosti ešte zhoršiť.

 

Oceľ a železo spracúva v Nemecku asi 5000 väčšinou rodinných firiem, ktoré zamestnávajú viac ako 400.000 ľudí. Subdodávkami zásobujú automobilky, stavebné a strojárske firmy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies