V Nemecku vzrástla teroristická hrozba, polovojenskú jednotku GSG-9 rozšíria o tretinu

NETKY.SK • 15 Január 2018, 13:05 • 2 min
V Nemecku vzrástla teroristická hrozba, polovojenskú jednotku GSG-9 rozšíria o tretinu

BERLÍN - Pre zvyšujúcu sa teroristickú hrozbu v Nemecku o tretinu rozšíria elitnú polovojenskú jednotku GSG-9 a otvoria jej druhú základňu.

slovakia

left justify in out

Veliteľ jednotky Jerome Fuchs pre regionálnu rozhlasovú stanicu Radio Berlin Brandenburg (RBB) uviedol, že k základni GSG-9 neďaleko Bonnu pribudne ďalšia, zrejme v Berlíne. Lokalitu vybrali podľa jeho slov preto, že teroristi sú v Európe aktívni často práve v hlavných mestách.

Špecializovaný útvar GSG-9 vytvorili ako reakciu na neúspech nemeckých bezpečnostných zložiek predísť masakre izraelských atlétov na olympijských hrách v Mníchove v roku 1972. Protiteroristická jednotka sa preslávila v roku 1977 po úspešnom oslobodení lietadla spoločnosti Lufthansa, ktoré s 86 rukojemníkmi na palube uniesli štyria teroristi až do Somálska. Všetkých pasažierov sa im podarilo zachrániť bez strát na životoch.

Súčasný počet členov protiteroristickej jednotky nie je verejne známy, odhadujú ho však na 400.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies