V Nemecku využilo za tri štvrťroky služby letísk 165 miliónov ľudí

NETKY.SK • 27 Október 2015, 13:04 • 2 min
V Nemecku využilo za tri štvrťroky služby letísk 165 miliónov ľudí

BERLÍN - Obloha nad Nemeckom sa čoraz viac zahusťuje civilnými dopravnými lietadlami. Informuje o tom DPA.

slovakia

left justify in out

Od začiatku januára do konca septembra sa uskutočnilo na letiskách krajiny 1,7 milióna vzletov a pristaní lietadiel s cestujúcimi. Podľa štatistických údajov sektora sa ich počet medziročne zvýšil o 0,9 %. Počet cestujúcich dosiahol 165 miliónov a výkon v ich preprave sa v porovnávanom období zvýšil o 4,3 %.

Avšak ďalší nárast počtu cestujúcich sa už nedá zabezpečiť ani nasadzovaním väčších lietadiel. Na to upozornilo združenie letísk ADV. Naliehavou úlohou sa stáva ich rozširovanie.

 

Za prvých deväť mesiacov dosiahla najväčší prírastok medzikontinentálna preprava osôb. Medziročne vzrástla o 5,2 %. Z Nemecka sa viac lietalo aj na európskych linkách, ale aj opačným smerom. Silnie taktiež preprava osôb na vnútroštátnych trasách.

 

Vedenie ADV uviedlo, že viac ako polovica nemeckých letísk s medzinárodným štatútom nedosahuje zisk. Poplatky, ktoré fakturujú, klesajú, a veľa ich stojí aj financovanie letiskovej záchrannej služby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies