V Nemecku výrazne vzrástol počet odmietnutých azylantov posielaných späť

NETKY.SK • 21 December 2015, 07:54 • 2 min
V Nemecku výrazne vzrástol počet odmietnutých azylantov posielaných späť

BERLÍN - Počet odmietnutých žiadateľov o azyl, ktorých vypovedajú z Nemecka, tento rok výrazne narástol. Do konca novembra išlo o 18.363 prípadov, v porovnaní s 10.884 prípadmi za celý minulý rok, vyplýva z bilancie spolkového ministerstva vnútra, o ktorej dnes informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Z Bavorska podľa týchto údajov poslali od začiatku januára do konca novembra späť do vlasti viac než trojnásobne viac neúspešných azylantov (3643) ako za celý vlaňajšok (1007). Aj v Hesensku bol tento počet takmer trikrát vyšší - 2306 oproti 829.

 

V iných spolkových krajinách počty vrátených azylantov, ktorých žiadosti zamietli, stúpli menej výrazne alebo takmer vôbec - a v Durínsku ako jedinej klesli (z 234 na 152).

 

Niektoré spolkové krajiny v uplynulých mesiacoch úsilie poslať odmietnutých žiadateľov späť do ich vlastí značne zintenzívnili. Do konca apríla vyhostili z Nemecka 4508 osôb, koncom júna išlo už o 8178 a koncom augusta 11.522 azylantov.

 

Dôvodom je veľký prílev utečencov do Nemecka, kde v tomto roku zaznamenali príchod už viac než milióna žiadateľov o azyl, čo je dosiaľ rekordný počet počas jedného roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies