V Nemecku vydali zatykač na medzinárodne hľadaného Anisa Amriho

NETKY.SK • 22 December 2016, 18:46 • 2 min
V Nemecku vydali zatykač na medzinárodne hľadaného Anisa Amriho

KARLSRUHE - Nemecká Spolková prokuratúra so sídlom v Karlsruhe vydala dnes zatykač na 24-ročného Tunisana Anisa Amriho kvôli teroristickému útoku kamiónom na jeden z berlínskych vianočných trhov z 19. decembra 2016. Oznámila to hovorkyňa prokuratúry.

slovakia

left justify in out

Nemecko vyhlásilo už v noci na stredu najskôr utajené a neskôr verejné celoštátne a medzinárodné pátranie po mužovi, ktorý je dôvodne podozrivý zo spáchania zločinu s 12 obeťami a najmenej 48 sčasti ťažko zranenými.

 

Amri si už za rôznu trestnú činnosť odsedel štyri roky za mrežami v Taliansku. Tam prišiel svojho času ako tínedžer zo severoafrickej vlasti, kde mu však takisto hrozil nepodmienečný trest väzenia za krádež nákladného vozidla.

 

Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere dnes potvrdil, že Amriho odtlačky prstov sa našli na poľskom kamióne, ktorý využil pri útoku. Podľa jeho slov jestvujú aj ďalšie nové indície, ktoré s vysokou pravdepodobnosťou naznačujú, že Tunisan je v prípade nielen hlavným podozrivým ale páchateľom.

 

Spolková prokuratúra vypísala už skôr odmenu do 100.000 eur za informácie, ktoré povedú k zadržaniu hľadanej osoby. Súčasne však vyzvala občanov na opatrnosť, pretože ide o násilného a zrejme ozbrojeného muža.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies