V Nemecku v rozhodnú o zavedení bránkovej technológie

NETKY.SK • 5 December 2013, 18:25 • 2 min
V Nemecku v rozhodnú o zavedení bránkovej technológie

FRANKFURT NAD MOHANOM - Vedenie dvoch najvyšších nemeckých futbalových súťaží sa v marci budúceho roka rozhodne, či dá zelenú zavedeniu modernej technológie. Nemecké kluby však urobia toto vážne rozhodnutie až po zvážení informácií o funkčnosti systému v Anglicku, Holandsku a počas blížiacich sa MS klubov v Maroku. Vo štvrtok o tom informoval prezident Bundesligy Reinhard Rauball. Ak sa 36 klubov vysloví za prijatie technológie, na rad príde výber vhodného dodávateľa.

slovakia

left justify in out

Debaty o zavedení bránkovej technológie na bundesligových trávnikoch sa húfne rozprúdili po októbrovom zápase 9. kola I. bundesligy medzi Hoffenheimom a Bayerom Leverkusen (1:2), v ktorom dosiahol útočník hostí Stefan Kiessling tzv. fantómový gól. Lopta sa po hlavičke nemeckého reprezentanta v 71. min síce zatrepala v domácej sieti, ale dostala sa tam dierou v nej. Kiessling vo výskoku po rohu hlavičkoval síce efektne, ale nie do bránky. Lopta smerovala tesne vedľa pravej žrde do vonkajšej siete, odkiaľ sa dierou dostala dovnútra. Rozhodca Felix Brych si to však nevšimol a gól, ktorý sa zvykne označovať za "fantómový", riadne uznal. Hostia vtedy viedli 2:0 a domáci stačili už len znížiť na konečných 1:2.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona