V Nemecku stíhajú ďalších dvoch pravicových radikálov, ktorí čelia obvineniu z vytvorenia teroristického zoskupenia

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 07:50 • 2 min
V Nemecku stíhajú ďalších dvoch pravicových radikálov, ktorí čelia obvineniu z vytvorenia teroristického zoskupenia

LIPSKO - Nemecká Spolková prokuratúra vzniesla obžalobu voči dvom ďalším členom ultrapravicovej organizácie Oldschool Society (OSS), ktorých viní z vytvorenia teroristického zoskupenia.

slovakia

left justify in out

Obžalovaní muži sa mali spolupodieľať aj na príprave útoku na ubytovňu pre utečencov v okolí saského mesta Borna, ktorému polícia zabránila tesne pred jeho realizáciou.

 

Dvojica bude stíhaná aj pre porušenie platnej zbrojnej legislatívy a prípravu bombového útoku. Jednotlivé prvky pre výrobu nálože "vylepšenej" klincami alebo horiacou zmesou pre mužov vraj zaobstarali v ČR iní členovia zoskupenia.

 

Obaja muži - Daniel A. (41) a Marcel L. (29) - mali teroristickú bunku vytvoriť najneskôr v januári 2015 a v rámci organizácie pôsobili na vedúcich postoch, informovalo vo štvrtok internetové vydanie denníka Leipziger Volkszeitung s odvolaním sa na Spolkovú prokuratúru so sídlom v Karlsruhe, ktorá žalobu vzniesla ešte na sklonku apríla.

 

Nemecká justícia v rovnakej kauze poslala už v marcovom procese v Mníchove za mreže na tri až päť rokov štyroch iných členov rovnakej organizácie.

Najnovšie obžalovaní boli vyšetrovaní na slobode.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona