V Nemecku stavajú najdlhšiu nákladnú loď sveta z lega

NETKY.SK • 3 August 2010, 07:13 • 2 min
V Nemecku stavajú najdlhšiu nákladnú loď sveta z lega

V Nemecku stavajú najdlhšiu nákladnú loď sveta z lega

slovakia

left justify in out

img

Najdlhšiu nákladnú loď na svete vytvorenú z lega začali dnes stavať v nemeckom Wilhelmshavene zo státisícov kociek lega.
      Doterajší rekord je 7,29 metrov. O zápis do Guinnessovej knihy rekordov sa postarala už vlani v októbri obrovská nákladná loď z kociek lega, ktorú postavilo wolfsburgské vedecké centrum Phaeno. Loď pozostávala zo 400.000 kociek a vážila 500 kilogramov. Na modeli pracovalo počas deviatich dní dovedna 700 návštevníkov.
      "Dnes sú na programe bočné steny," uviedol vedúci marketingu André Heim. Už v prvý deň prišlo viacero detí so svojimi rodičmi a starými rodičmi, aby z čiernych a hnedých kociek zhotovili trup plavidla. K dispozícii majú 750.000 kociek lega. Do nedele by mala byť loď hotová. Notár následne zmeria jej dĺžku a zašle ju na posúdenie komisii spolu s foto- a videodokumentáciou.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies