V Nemecku silnie volanie po vytvorení ministerstva pre digitalizáciu

NETKY.SK • 14 Február 2018, 18:42 • 2 min
V Nemecku silnie volanie po vytvorení ministerstva pre digitalizáciu

BERLÍN - V Nemecku v diskusiách sa čoraz častejšie ozýva volanie po vytvorení ministerstva pre digitalizáciu. Žiadajú ho mladí zakladatelia nových firiem a niektoré významné osobnosti nemeckého verejného života.

slovakia

left justify in out

Vytvorenie ministerstva si žiada fakt, že treba spracúvať čoraz viac údajov a tiež pracovať na produktoch s umelou inteligenciou. Nový orgán štátnej správy by sa mal nazývať Digitalministerium. Iniciatívu za jeho vytvorenie už podporili viaceré nemecké združenia a spolky. Medzi nimi je aj Spolkové združenie stredne veľkých podnikov. Podporu nachádza aj v spolkovom ministerstve hospodárstva, ktorému teraz prináleží poradenstvo v oblasti digitalizácie.

 

Združenie Deutsche Start-up sa odvolalo na reprezentačný prieskum verejnej mienky, ktorý urobil výskumný ústav Civey. V ňom 77,7 % respondentov pokladá tému digitalizácie za mimoriadne dôležitú. To by sa malo prejaviť aj v prístupe novej veľkej koalície k nej.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona