V Nemecku sa začína špeciálny očkovací týždeň

NETKY.SK • 13 September 2021, 08:45 • 2 min
V Nemecku sa začína špeciálny očkovací týždeň

BERLÍN - Dočasné vakcinačné centrá umiestnia napríklad v električkách, mešitách či na futbalových ihriskách. Projekt podporila Angela Merkelová.

slovakia

left justify in out

Nemecká kancelárka Angela Merkelová v nedeľu znova vyzvala občanov, aby sa dali zaočkovať proti koronavírusu. Vláda zároveň otvorí na týždeň ďalšie dočasné vakcinačné centrá, aby zlepšila mieru zaočkovania obyvateľov. Informácie priniesla tlačová agentúra DPA. "Dať sa zaočkovať nikdy nebolo jednoduchšie," povedala Merkelová vo videoodkaze na spropagovanie týždeň trvajúcej akcie, ktorá sa začína v pondelok. "Preto vás žiadam, chráňte seba a ostatných. Dajte sa zaočkovať". 

 

V nasledujúcich dňoch budú po celej krajine rozmiestnené mobilné vakcinačné jednotky, napríklad v električkách, mešitách a na futbalových ihriskách. V Nemecku, kde žije približne 80 miliónov obyvateľov, je úplne zaočkovaných vyše 50 miliónov ľudí, čo Merkelová označila za obrovský úspech. Zároveň však dodala, že počet nových denných prípadov nákazy opäť stúpa

 

Prečítajte si tiež: V JAR testujú čínsku vakcínu proti COVID-19 na bábätkách

 

Politička vysvetlila, že väčšina pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti nie je zaočkovaných. Preto je podľa nej zásadné presvedčiť ešte viac ľudí, aby sa dali zaočkovať a zvládli nadchádzajúcu zimu. 

 

Koronavírusom sa od začiatku pandémie nakazili asi 4 milióny Nemcov a vyše 90 000 z nich zomrelo. Merkelová zdôraznila, že pred rokom neexistovalo žiadne riešenie pandémie. "Dnes môžeme ponúknuť toto riešenie: očkovanie bezpečnými a účinnými vakcínami". 

 

Spomínaná akcia bude trvať od 13. do 19. septembra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies