V Nemecku sa začala v stredu žatva, úroda obilnín bude vyššia než vlani

NETKY.SK • 3 Júl 2019, 16:59 • 2 min
V Nemecku sa začala v stredu žatva, úroda obilnín bude vyššia než vlani

DALLOW – Nemeckí farmári počítajú aj tento rok so slabšou úrodou obilia v dôsledku sucha. V porovnaní s minuloročnou nízkou úrodou obilia sa ale teraz odhaduje asi o 9 miliónov ton vyššia.

slovakia

left justify in out

V stredu to povedal prezident Nemeckého združenia roľníkov Joachim Rukwied v Dallgowe-Döberitzi, kde sa začala tohtoročná žatva. Experti očakávajú, že sa z polí zoberie 47 miliónov ton obilia.

 

Rukwied pripomenul, že dôsledky sucha ešte stále cítiť. V mnohých roľníckych hospodárstvach v dôsledku ťažkej situácie nedôjde k nijakému poklesu napätia.

 

img

 

Rukwied vyzval spolkovú vládu, aby vytvorila pre roľníkov viac možností, napríklad vytvorením systému financovania rizík ich podnikania tak, aby si mohli v dobrých rokoch vytvárať finančné rezervy pre budúcnosť.

 

Vegetačné podmienky sú aj tento rok veľmi ťažké a podľa oblastí rozdielne. Predovšetkým na východe krajiny roľnícke usadlosti stále pociťujú dôsledky suchého počasia z minulých rokov.

 

V Nemecku sa obilniny pestujú na ploche 6,4 milióna hektárov. Odvetvový zväz združuje 300.000 roľníkov a ich rodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona