V Nemecku sa po záplavách začali odpratávacie práce, hrozia ďalšie búrky

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 13:53 • 2 min
V Nemecku sa po záplavách začali odpratávacie práce, hrozia ďalšie búrky

FRANKFURT/BERLÍN - Nemecké záchranné tímy dnes využili prestávku v niekoľkodňových búrkach a začali likvidovať najväčšie škody. Meteorológovia však varovali, že zlé počasie sa ešte vráti.

slovakia

left justify in out

V noci nadnes boli zrušené všetky existujúce výstrahy pred výčinmi počasia, oznámila nemecká meteorologická služba. Zároveň však upozornila, že dnes neskôr môžu byť vyhlásené nové výstrahy pre južné a západné Nemecko.

 

Odpratávanie trosiek pokračovalo v juhonemeckej spolkovej krajine Bavorsko, kde boli jedny z najhorších záplav minulého týždňa. Očakáva sa, že do vážne zasiahnutého tamojšieho mesta Simbach am Inn príde pomáhať približne 100 vojakov nemeckej armády (Bundeswehru).

 

"Budú pomáhať tu prítomným pracovníkom a dobrovoľníkom, ktorí sú už na pokraji svojich možností," uviedol podľa tlačovej agentúry DPA hovorca mestskej samosprávy Robert Kubitschek.

 

Vojaci prídu s dvoma nakladačmi s čelnou radlicou a s rýpadlom. Budú tiež pomáhať v neďalekom bavorskom mestečku Triftern. "Je toľko oblastí, kde ich môžeme využiť," vyhlásil starosta Simbachu Klaus Schmid.

 

Záplavy spôsobené lejakmi počas búrok si minulý týždeň vyžiadali sedem ľudských životov a podľa odhadov spôsobili škody za miliardu eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona