V Nemecku sa otrávili desiatky sýrskych migrantov, zjedli muchotrávku zelenú

NETKY.SK • 16 September 2015, 14:28 • 2 min
V Nemecku sa otrávili desiatky sýrskych migrantov, zjedli muchotrávku zelenú

HANNOVER - Niekoľko sýrskych utečencov hospitalizovali dnes v nemeckom meste Hannover po tom, ako sa otrávili jedovatými hubami, ktoré pokladali za jedlé, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie miestnej nemocnice.

slovakia

left justify in out

Sýrski utečenci zjedli hubu v Európe známu ako muchotrávka zelená (Amanita Phalloides), ktorú si pravdepodobne pomýlili s jedlou hubou rastúcou v ich domovskej krajine, uviedol lekár z Univerzitnej nemocnice v Hanoveri (MHH). V ostatných dňoch zaznamenali v tomto zdravotníckom zariadení 30 prípadov otravy hubami, pričom vo väčšine prípadov išlo o utečencov zo Sýrie.

 

Nemocnica už podala návrh na vyhotovenie plagátu, ktorý bude vo viacerých jazykoch varovať pred rizikami zberu húb a bude distribuovaný do utečeneckých táborov v Nemecku. Muchotrávka zelená je najjedovatejšou hubou v Európe. Jej konzumácii sa v Nemecku pripisuje až 90 percent všetkých prípadov úmrtia na otravu hubami.

 

Príznaky otravy muchotrávkou zelenou sa objavia až po určitom čase; obvykle sa prejavujú v čase od šiestich do 24 hodín po konzumácii. Pacientov sužujú bolesti brucha, vracanie, či neznesiteľné kŕče a hnačky. Najťažšou komplikáciou pri otrave touto hubou je zlyhanie pečene.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies