V Nemecku sa množia prípady ilegálneho prekročenia hraníc v nákladných vlakoch

NETKY.SK • 2 November 2016, 17:16 • 2 min
V Nemecku sa množia prípady ilegálneho prekročenia hraníc v nákladných vlakoch

MNÍCHOV - Nemecká polícia zadržala v uplynulom mesiaci október iba v Mníchove 47 migrantov, ktorí pricestovali do Nemecka v nákladných vlakoch.

slovakia

left justify in out

"Ilegálny vstup na územie krajiny v nákladných vlakoch predtým nebol na programe dňa," konštatoval dnes hovorca Spolkovej polície Wolfgang Hauner.

 

Od 21. októbra sa však podľa informácií tlačovej agentúry DPA podarilo zadržať tri väčšie skupiny osôb, ktoré využili na ilegálne prekročenie nemeckých štátnych hraníc práve nákladné vlakové súpravy.

Iba v utorok 1. novembra objavili nemecké orgány skupinu 15 utečencov, ktorá sa do bavorskej metropoly prepravila po koľajniciach, a to z Talianska.

 

Nemeckí policajti teraz v spolupráci s kolegami z Rakúska a Talianska skúmajú, či by sa vybrané nákladné vlaky mohli kontrolovať pri prekračovaní štátnych hraníc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies