V Nemecku sa koná čoraz viac neonacistických koncertov

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 14:14 • 2 min
V Nemecku sa koná čoraz viac neonacistických koncertov

BERLÍN - Nemecká tajná služba zaznamenala za prvé tri mesiace tohto roka 15 koncertov organizovaných neonacistickými zoskupeniami. Ide dosiaľ o najviac takýchto koncertov zaevidovaných v sledovanom časovom úseku za uplynulé štyri roky, napísal dnes denník Die Welt.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA konštatuje, že najnovšie údaje len potvrdzujú vlaňajší trend, keď úrady prvýkrát za uplynulé roky konštatovali nárast počtu krajne pravicových rockových podujatí v Nemecku. Vlani sa v Nemecku uskutočnilo 71 neonacistických koncertov, uvádza sa v správe.

 

Ľavicová politička Ulla Jelpkeová, ktorá podala v parlamente oficiálnu žiadosť adresovanú vláde, aby sa tieto štatistiky zverejnili, varovala, že neonacistické zhromaždenia "slúžia predovšetkým na nábor nových 'súdruhov'". Jelpkeová takéto akcie prirovnala k určitému druhu prechodnej drogy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies