V Nemecku rastie počet ľudí, ktorých nie je kam deportovať

NETKY.SK • 1 Apríl 2018, 07:51 • 2 min
V Nemecku rastie počet ľudí, ktorých nie je kam deportovať

BERLÍN - V Nemecku sa momentálne nachádza asi 65-tisíc ľudí, ktorí sa nedajú deportovať, pretože nemajú žiadne dokumenty a nevie sa, občanmi ktorej krajiny sú. Ich počty narastajú a spolupráca Nemecka s krajinami tretieho sveta je veľmi zlá, píše Der Spiegel.

slovakia

left justify in out

Na konci roku 2017 bolo takýchto ľudí v Nemecku 64 914. Ich pobyt je tolerovaný z jediného dôdodu - nemajú žiadne pasy alebo identifikačné dokumenty. Z tohto dôvodu je nemožné ich deportovať, pretože sa nevie, kam. Na konci roku 2016 bolo takých ľudí 38 012, čo znamená nárast o 71 percent.

 

Aj keď úrady majú predstavu, odkiaľ títo ľudia sú, bez ich presnej identifikáce nemôžu ich prípad riešiť s domovskou krajinou. Najväčší počet takýchto ľudí je z Indie, z Afganistanu, ale aj z Ruska.

 

Správa tiež hovorí o tom, že spolupráca medzi nemeckými úradmi a zahraničnými veľvyslanectvami v Nemecku viazne, alebo je veľmi zlá. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies