V Nemecku prepukla nová dimenzia zločinu, prisťahovalci na Nový rok masovo útočili na ženy

NETKY.SK • 5 Január 2016, 12:57 • 2 min
V Nemecku prepukla nová dimenzia zločinu, prisťahovalci na Nový rok  masovo útočili na ženy

BERLÍN - Primátorka nemeckého mesta Kolín nad Rýnom si predvolala predstaviteľov tamojšej polície v súvislosti so silvestrovským incidentom, keď 80 žien nahlásilo sexuálne obťažovanie a lúpežné prepadnutie. Rozsah útokov šokoval krajinu, informovala dnes stanica BBC.

slovakia

left justify in out

K útokom na ženy došlo v okolí kolínskej hlavnej železničnej stanice a slávnej katedrály, pričom do nich bolo zapletených zhruba 1000 opitých a agresívnych mužov. Šéf kolínskej polície Wolfgang Albers to označil za "celkom novú dimenziu zločinu". Podľa neho boli páchatelia arabského a severoafrického výzoru.

 

Úrady dostali najmenej jedno obvinenie zo znásilnenia. Napriek tomu, že v daných lokalitách boli rozmiestnené policajné hliadky, nedokázali v dave ľudí identifikovať útočníkov. Primátorka Henriette Rekerová uviedla, že útoky boli "monštruózne". "Nesmieme dopustiť, aby sa z mesta stala oblasť bez zákona," dodala.

 

Z výpovedí obetí vyplýva, že muži operovali v malých, asi päťčlenných skupinách, ktoré si vyhliadli určité ženy a následne ich obkľúčili so zámerom sexuálneho útoku a odcudzenia osobných vecí, informuje agentúra DPA. Polícia očakáva, že v nasledujúcich dňoch sa prihlásia ďalšie obete útokov.

 

Na mieste v piatok zadržali päť osôb, policajné vyšetrovanie pokračuje. K podobným útokom na ženy došlo aj v severonemeckom Hamburgu. Incidenty nahrávajú obavám ohľadom bezprecedentného masového prílevu migrantov z Blízkeho východu, ktorému čelí Nemecko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona