V Nemecku padli teplotné rekordy: V Mníchove bolo takmer 35°C

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 20:16 • 2 min
V Nemecku padli teplotné rekordy: V Mníchove bolo takmer 35°C

BERLÍN - V niektorých regiónoch Nemecka dnes padli teplotné rekordy a bolo horúco ako na Sahare. Celonemecký júnový teplotný rekord však nebol prekonaný.

slovakia

left justify in out

Išlo o doteraz najteplejší 19. jún v Mníchove, kde namerali 34,8 stupňa Celzia, ale rekordnú teplotu mali aj v Sasku-Anhaltsku, Durínsku či Sasku, uviedla tlačová agentúra DPA.

Podľa nemeckých meteorológov bolo najhorúcejšie v Kitzingene v severnom Bavorsku, kde bolo 36,6 stupňa Celzia. No definitívne denné teploty budú známe až vo večerných hodinách.

Celonemecký júnový rekord je z 27. júna 1947, keď teplota vo Frankfurte dosiahla 38,2 stupňa Celzia. Pocitová teplota však bola počas dnešného dňa už zhruba o 11.00 hod. až 40 stupňov Celzia - závisí to od viacerých faktorov, ako sú slnečné žiarenie, vlhkosť vzduchu a vietor.

Najneskôr od štvrtka by tlakové níže Manni a Norbert mali horúčavy na západe Nemecka ukončiť a očakávajú sa búrky so silnými dažďami a krupobitím. V noci na piatok sa búrky presunú aj na východ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies