V Nemecku odsúdili troch tínedžerov za bombový útok na 6 a 7 rokov

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 16:56 • 2 min
V Nemecku odsúdili troch tínedžerov za bombový útok na 6 a 7 rokov

ESSEN - Troch 17-ročných chlapcov odsúdil dnes nemecký súd na šesť a sedem rokov väzenia nepodmienečne za minuloročný bombový útok v sikhskom chráme v Essene, pri ktorom boli zranení traja ľudia.

slovakia

left justify in out

Súd dospel k záveru, že Yusuf T., Mohamed B. a Tolga I. uskutočnili útok z nenávisti k iným náboženstvám, konštatoval však, že sa nepodarilo preukázať ich spojenie s extrémistickým Islamským štátom.

Dvoch tínedžerov, ktorí mali 16 rokov, keď pred chrámom umiestnili podomácky vyrobené výbušné zariadenie, uznal súd vinnými z pokusu o vraždu a vážne telesné zranenie. Tretieho uznal vinným z napomáhania pri príprave teroristického útoku.

Trojicu zachytila vlani v apríli bezpečnostná kamera, keď umiestňovali výbušninu pred sikhským chrámom. Pri jej výbuchu utrpel kňaz vážne popáleniny a dvoch ďalších ľudí zranili úlomky skla.

Obžaloba argumentovala, že obvinení zaútočili, pretože nesúhlasili so správaním sa sikhov v severnej Indii voči tamojším moslimom a pretože považujú sikhov za kacírov.

Útočníci akýkoľvek náboženský motív popreli. Vo svojich vyjadreniach pre políciu tvrdili, že si cieľ vybrali náhodne a nechceli nikoho zabiť. Ich obhajca dnes povedal, že podá voči rozsudku odvolanie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies