V Nemecku odsúdili trio brutálnych lupičov, ktorých obeťami boli seniori

NETKY.SK • 1 December 2016, 17:18 • 2 min
V Nemecku odsúdili trio brutálnych lupičov, ktorých obeťami boli seniori

WEIDEN - Krajinský súd v nemeckom Weidene poslal dnes troch mužov za mreže na deväť, respektíve 11 rokov, a to za brutálne lúpežné prepadnutie staršieho manželského páru vo veku 68 a 71 rokov, ako aj partnerkinej 89-ročnej matky. Rozsudok, ktorý súd vyniesol za trestné činy únosu s vydieračským motívom a nebezpečné ublíženie na zdraví, zatiaľ nie je právoplatný.

slovakia

left justify in out

Predsedajúci sudca Walter Leopold dnes pripomenul, že obete zažili martýrium, na ktoré nezabudnú do konca života. Páchatelia niekoľko hodín zadržiavali trojicu v dome najstaršej z obetí v Bavorsku, spútali ich a spôsobili im zranenia nožmi, navyše ich bili a kopali do nich.

 

Prokurátor preto vo svojom vystúpení hovoril dokonca o mučení, uviedla tlačová agentúra DPA. Trojica lupičov vo veku 34-44 rokov opustila objekt až po niekoľkých hodinách s korisťou cenností v hodnote asi 20.000 eur. Ešte predtým však porozlievala v dome naftu a pohrozila, že ju podpáli.

Psychické následky útrap pociťujú poškodení aj v súčasnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies