V Nemecku odsúdili mladého Sýrčana, ktorý chcel zapáliť bezdomovca

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 20:01 • 2 min
V Nemecku odsúdili mladého Sýrčana, ktorý chcel zapáliť bezdomovca

BERLÍN - Na dva roky a deväť mesiacov väzenia odsúdil dnes nemecký súd 21-ročného Sýrčana - vodcu skupiny utečencov, ktorá sa vlani v decembri na berlínskej stanici metra pokúsila zapáliť bezdomovca. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa nemeckých žalobcov zapálil Sýrčan viacero predmetov a rozmiestňoval ich v blízkosti hlavy spiaceho bezdomovca, takže si musel byť vedomý, že muž mohol zhorieť. Prokuratúra teda mladíka obviňovala z pokusu o vraždu. Súd však dnes rozhodol, že išlo o ťažké ublíženie na zdraví.

 

Samotný Sýrčan sa priznal, že zapálil vreckovku, ktorú položil k hlave bezdomovca, toho však chcel podľa vlastných slov len "vystrašiť".

 

K incidentu došlo 25. decembra 2016 na stanici berlínskeho metra Schönleinstrasse. Okoloidúcim sa podarilo založený oheň včas uhasiť, pričom bezdomovec neutrpel žiadne zranenia. V súvislosti s prípadom obžalovali aj šesť ďalších migrantov, ktorí do Nemecka prišli v rokoch 2014-2016, a to piatich Sýrčanov a jedného Líbyjčana.

 

Trom z nich - vo veku 17-18 rokov - udelil súd podmienečný trest vo výške ôsmich mesiacov. Dvoch ďalších odsúdili na štvortýždňové väzenie a verejnoprospešné práce.

 

Posledného, 17-ročného mladíka sýrskeho pôvodu, odsúdili ešte v máji za neposkytnutie pomoci obeti útoku na dva týždne strávené v zariadení pre nápravu mladistvých a verejnoprospešné práce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies