V Nemecku odsúdili 4 mužov za podporu teroristickej organizácie v Sýrii

NETKY.SK • 6 Október 2016, 17:46 • 2 min
V Nemecku odsúdili 4 mužov za podporu teroristickej organizácie v Sýrii

BERLÍN - Nemecký krajinský súd v Stuttgarte odsúdil dnes za podporu teroristickej organizácie štyroch mužov, ktorí zadovážili zásoby za desaťtisíce eur pre ultrakonzervatívnu skupinu Ahrár aš-Šám v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Libanonský občan Kásim R. (33) bol odsúdený na tri a pol roka väzenia. Libanončan Hasan A.S. (30), Ali F. (32) s dvojitým nemecko-libanonským občianstvom, ako aj 50-ročný Nemec Nuran B. dostali podmienečné tresty.


Ich priezviská neboli zverejnené v súlade s nemeckými zákonmi o ochrane súkromia.


Muži v rokoch 2013 a 2014 poskytli skupine Ahrár aš-Šám 7500 kusov obuvi, 6000 búnd a ďalší tovar v hodnote 130.000 eur. Zadovážili ich prostredníctvom spoločnosti odsúdeného Nurana B., predávajúcej armádne prebytky v meste Amstetten v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Donášku organizoval spomínaný libanonský občan Kásim R., ktorý zaobstaral aj päť sanitiek.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies