V Nemecku objavili ďalšiu podozrivú zásielku s výbušninou

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 14:51 • 2 min
V Nemecku objavili ďalšiu podozrivú zásielku s výbušninou

BERLÍN - Špecialisti nemeckej kriminálnej polície zneškodnili vo štvrtok podozrivú zásielku, ktorá bola doručená remeselnej komore v berlínskej štvrti Kreuzberg. Malý balíček obsahoval výbušninu i rozbušku a v prípade explózie mohol spôsobiť zranenia zasiahnutým osobám, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenie policajného hovorcu.

slovakia

left justify in out

V Nemecku ide už o tretí podobný prípad po decembrovom bombovom poplachu v meste Postupim a incidente z januára, keď našli podozrivú zásielku v berlínskej štvrti Steglitz. Či spolu tieto prípady nejako súvisia, je zatiaľ nejasné.

 

Najnovšiu zásielku otvorila pracovníčka organizácie, ktorej bola doručená, na čo zalarmovala políciu, keďže vnútri zbadala drôty. Privolaní špecialisti balíček po niekoľkých hodinách zneškodnili na zadnom dvore danej budovy. Okolie medzitým polícia uzavrela pre verejnosť.

 

Balík doručený 1. decembra do lekárne pri vianočných trhoch v Postupime obsahoval plechovku s niekoľkými stovkami klincov, petardami, neznámym práškom a batériami. Ukázalo sa však, že nešlo o súčasť teroristického plánu, ale pokus o vydieranie prepravnej spoločnosti DHL, divízie nemeckej poštovej spoločnosti Deutsche Post. V zásielke totiž našli odkaz na internetovú stránku, kde sa vydierači vyhrážali odoslaním ďalších podobných balíkov, ak im DHL nezaplatí milióny eur.

 

Ďalšiu takúto zásielku - obsahujúci zrejme náplň zo zábavnej pyrotechniky a rozbušku - dostala 12. januára banková pobočka v berlínskej štvrti Steglitz. Aj v tomto prípade obsah zneškodnili policajní špecialisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona