V Nemecku napadli starostu mesta za jeho plán zriadiť domov pre utečencov

NETKY.SK • 30 September 2016, 08:40 • 2 min
V Nemecku napadli starostu mesta za jeho plán zriadiť domov pre utečencov

Berlín - Starostu mesta Oersdorf v severnom Nemecku udrel neznámy útočník a spôsobil mu stratu vedomia. Dôvodom má byť starostov plán zriadiť domov pre utečencov v mestskej lokalite.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu nemeckej polície starostu (61) udrel páchateľ do hlavy palicou alebo kusom dreva krátko pred jeho príchodom na stretnutie plánovacej komisie pre výstavbu spomínanej budovy v Oersdorfe v spolkovej krajine Šlezvicko-Holštajnsko.

 

Obeť stratila pri napadnutí vedomie a previezli ju do nemocnice. Neznámy útočník ušiel z miesta činu, napísala dnes agentúra DPA.

 

Miestny zákonodarca dostal za posledných niekoľko mesiacov množstvo vyhrážok vrátane štvrtkového výhražného listu. Ako oznámila polícia, v liste bolo napísané: "Tí, čo nechcú počúvať, to musia pocítiť."

 

Miestna politická skupina Oersdorfer Wählervereinigung vyhlásila, že v poslednom období sa objavil veľký počet vyhrážok proti miestnym predstaviteľov, a to práve v súvislosti s plánmi zriadiť v meste domov pre utečencov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona