V Nemecku má podporu spolupráca automobiliek vo vývoji elektroáut

NETKY.SK • 4 Január 2016, 13:16 • 2 min
V Nemecku má podporu spolupráca automobiliek vo vývoji elektroáut

BONN - Prezident nemeckého protimonopolného úradu Andreas Mundt podporuje spoluprácu nemeckých výrobcov pri vývoji samostatne jazdiacich elektroautomobilov.

slovakia

left justify in out

DPA cituje jeho vyjadrenie pre dnešné vydanie denníka Rheinische Post. Vie si predstaviť "dobré normy pre jednotné batérie, nabíjacie stanice a čiastočne aj softvér. Avšak podvozky by zostali sférou otvorenej konkurencie".

 

Spolupráca pri vývoji áut budúcnosti je zmysluplná, "toto pole nemožno prenechať americkým koncernom ako Google", dodal. Okrem toho by stratégia jedinej cesty pre autonómne elektroautá otvorila priestor pre ich masovú produkciu. Pripomenul, že všade v Európe máme rovnaké elektrické zásuvky.

 

Mundt, hlavný strážca zachovania konkurenčného prostredia v Nemecku, predpokladá, že sa predaj potravín online jedného dňa stane taký dôležitý, že jeho pôsobenie bude musieť jeho úrad vymedziť po novom. S tým však v najbližších troch až piatich rokoch ešte nemožno počítať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies